Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Sestavine:
* Ena račka ali kosi race
* 30 dag kostanja
* čebula
* jabolko
* sol, poper, muškatni orešček
* 1 kg rdečega zelja
* čebula
* kis, voda
* sladkor
* sol, poper, muškatni orešček, klinčki, lovorov list
* 1 dl suhega rdečega vina
Priprava:
1.Kose račke posolimo, rahlo popramo in potresemo z muškatnim oreščkom. Meso enakomerno prerazdelimo po pekaču, ki smo ga namazali z gosjo mastjo ali oljem. Med meso naložimo na krhlje narezano jabolko in dve čebuli. Postavimo v pečico na 200 °C za 50 minut do ene ure, odvisno od velikosti kosov mesa.
2.Kostanj kuhamo pet minut, da ga lažje olupimo. Ko je raca v pečici že vsaj pol ure, dodamo kostanj.
3.Rdeče zelje narežemo na rezance. Čebulo pražimo na gosji masti ali olju, da postekleni, in skupaj z naribanim jabolkom dodamo zelje . Pražimo. Dodamo nekaj žlic vode in kisa, klinčke, sol in poper po okusu, muškatni orešček, žličko sladkorja in lovorov list. Pokrijemo in dušimo do mehkega. Prilijemo še vino in povremo. Deset minut preden vzamemo raco iz pečice, v pekač dodamo zelje in ga pečemo z raco.
4.Raco postrežemo s pire krompirjem in sladkim rdečim zeljem. Pečena jabolka, čebulo in mast s paličnim mešalnikom pretlačimo v omako in prelijemo čez krompir. |
|