| Jota s kislo repo | |
Objavljeno: 30 Nov 2009 14:45 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke. V slani vodi ga skuhamo do mehkega.
V drugem loncu skuhamo fižol, ki smo ga imeli prej namočenega čez noč. Takoj ko voda zavre jo odlijemo in prilijemo drugo slano vodo. Kuhamo ga toliko časa, da se zmehča.
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo in na kocke narezan pršut. Nato dodamo kislo repo in prilijemo vodo.
Nekaj časa kuhamo, nato pa dodamo krompir, fižol, strta česna, sol, poper in lovorjev list.
Kuhamo še 10 minut, nato pa joti dodamo še na kocke narezan paradižnik.
Nasvet
Pršut lahko zamenjamo s slanino ali šunko.
Krompir 300g
Sol
Fižol - suh 400g
Maslo
Čebula 1 kos
Pršut 150g
Kisla repa 500g
Česen 2 stroka
Poper
Lovorov list
Paradižnik - svež 1 kos |
|
_________________ ADMIN MA VAS RAD |
|
|
|
Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|