| Krompirjevo testo | |
Objavljeno: 23 Apr 2009 09:08 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Krompirjevo testo, za kruh, pogačo, pizzo……..
kilogram moke
trije kuhani krompirji
6dag kvasa
sol
1dl olja
5g sladkorja
voda
V skodelici mlačne vode zmešamo kvas, sladkor in žlico moke. Ko kvas začne vzhajati ga dodamo moki, naribamo, ali pretlačimo krompir ter vse sestavine zamesimo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajati kakšno uro. Testo ponovno premesimo in oblikujemo v želeno obliko.
Enako testo lahko uporabimo tudi za štruklje, ki jih lahko poljubno nadevamo (ocvirki, skuta, pehtran, mleto, meso, ali karkoli vam že pade na misel). Štrukelj zavijemo v mokro krpo, ali v aluminijevo golijo in kuhamo pol ure v slanem kropu.
Kruh in pogačo pečemo pri 180°C približno uro in pol, pizzo pa toliko časa, da začne sir dobivati zlato barvo.
Testo za pogačo pred pečenjem zarežemo tako, da dobimo kvadratke in ga premažemo z jajcem, ter potresemo z debelo soljo in kumino.
Takole izgledajo štruklji iz krompirjevega testa! |
|
_________________ ADMIN MA VAS RAD |
|
|
|
| | |
Objavljeno: 23 Apr 2009 15:11 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Pogača!!
|
|
_________________ ADMIN MA VAS RAD |
|
|
|
Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|