Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Glas dežele Seznam forumov




Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali???? » Krompirjeva tortila
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo 
Krompirjeva tortila
PrispevekObjavljeno: 27 Nov 2009 05:49 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Za pripravo krompirjeve tortilje za 4 do 8 oseb potrebujete:

1 dl oljčnega olja
500 g čvrstega krompirja, primernega za pečenje
1 čebula
4 velika jajca
sol in sveže zmlet črn poper

V globljo teflonsko ponev nalijemo oljčno olje in pristavimo na zmerno temperaturo.

Medtem krompir olupimo in narežemo na zelo tanke rezine, pa prav nič ga ne splakujemo. Čebulo olupimo in jo prav tako narežemo na tanke lističe. Krompir in čebulo dodamo v ponev, kjer naj se na zmernem ognju pražita tako, da posteklenita, vendar se ne obarvata. Od časa do časa premešamo in tako počasi pražimo kakšnih 15 minut, da se zelenjava skuha, vendar ne zapeče. Odstavimo.

S penovko poberemo krompir in čebulo iz olja in preložimo na krožnik, obložen z gospodinjskim papirjem, ki bo popil odvečno maščobo.
Polovico olja odlijemo v posodico, druga polovica pa naj ostane v ponvi. V skledi razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo odcejena krompir in čebulo. Solimo, popramo in dobro premešamo. Nič hudega, če se rezine krompirja pri tem razlomijo.

Ponev z oljčnim oljem ponovno pristavimo, tokrat pri visoki temperaturi. Ko je olje vroče, nanj vlijemo krompirjevo-jajčno zmes in ponev nekajkrat potresemo, da se mešanica poravna. Temperaturo znižamo na blago stopnjo in pustimo, da tortilja zakrkne, to je kakih 10 minut – jajce ne sme več migetati.

Zdaj pa vzamemo primerno velik pokrov ali kovinski krožnik, z njim z eno roko tesno pokrijemo ponev, z drugo pa ponev zagrabimo za ročaj in dvignemo, potem pa vse skupaj sunkovito obrnemo tako, da zvrnjena tortilja ostane na pokrovu.

Obrnjeno tortiljo previdno spustimo nazaj v ponev, kjer naj se peče še toliko, da zlato zarumeni še po drugi strani. Zdaj jo še enkrat zvrnemo, tokrat na leseno desko, kjer se naj ohladi. Režemo jo kot torto.

_________________
ADMIN MA VAS RAD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Krompirjeva tortila
  Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Objavi novo temo  Odgovori na to temo  



Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.