Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Glas dežele Seznam forumov




Glas dežele Seznam forumov » Pri nas doma » Uredba o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo 
Uredba o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja
PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2010 17:14 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Uredba o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 v letih 2010-2013
Ljubljana, 20. 5. 2010 - Vlada RS je sprejela Uredbo o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 v letih 2010-2013. Uredba določa spremembe in dopolnitve, ki se pretežno nanašajo na usklajevanje s spremembami Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007–2013 (PRP), ki jih je potrdila Komisija EU decembra lansko leto in predstavlja pravno podlago za izvajanje ukrepov za dodeljevanje sredstev iz naslova izvajanja 1., 3. in 4. osi PRP. Prvi javni razpisi bodo na podlagi te uredbe objavljeni predvidoma v dveh tednih od njene uveljavitve.

Uredba vključuje vsebinske in finančne predloge 3. spremembe PRP, novo opredelitev začetka upravičenosti stroškov za ukrepe 1. osi, pravno podlago za vnos prijavnega obrazca v elektronski sistem, izvajanje 10. člena Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2015 in uvaja zaprte javne razpise za posamezne ukrepe.


Spremenjen je ukrep »Usposabljanje za delo v kmetijstvu, gozdarstvu in živilstvu« (ukrep 111), kjer bo podpora dodeljena organizatorjem izvajanja usposabljanja, informiranja ter za ugotavljanje in potrjevanje poklicnih kvalifikacij za pridobitev certifikata o nacionalni poklicni kvalifikaciji ciljnih skupin s področja kmetijstva, gozdarstva in živilstva. Pri ukrepu »Pomoč mladim prevzemnikom kmetij« (ukrep 112) se med prevzete površine kot primerljiva kmetijska zemljišča vključujejo tudi kmetijska zemljišča v zaraščanju. Pri ukrepu »Posodabljanje kmetijskih gospodarstev« (ukrep 121) se uvajajo podpore za naložbe »novim izzivom«, za katere se stopnja intenzivnosti pomoči poveča za dodatnih 10 odstotnih točk. Višina naložb pri ukrepu »Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom« (ukrep 123), ki se obravnavajo kot enostavne naložbe, se povišuje iz 80.000 na 100.000 evrov. Črta se določilo glede zgornje starostne omejitve vlagateljev, ki je znašala 60 let.


Pri ukrepih »Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti« (ukrep 311) in »Podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij« (ukrep 312) se črtajo določila glede zgornje starostne omejitve vlagateljev. Pri obeh ukrepih se najvišja stopnja pomoči iz 50 % povišuje na 60 % priznane vrednosti naložbe. Uvaja se tudi nov ukrep »Osnovne storitve za gospodarstvo in podeželsko prebivalstvo« (ukrep 321), pri katerem bodo podpore namenjene naložbam v širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij na območju belih lis na podeželju. V okviru ukrepov »Obnova in razvoj vasi« (ukrep 322) ter »Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja« (ukrep 323) se najvišja stopnja pomoči zvišuje iz 50 % na 85 % priznane vrednosti naložbe. Pri tem se za preselitev kmetij iz vaških jeder dodeljuje podpora do 100 %.

_________________
ADMIN MA VAS RAD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Uredba o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja
  Glas dežele Seznam forumov » Pri nas doma
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Objavi novo temo  Odgovori na to temo  



Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.