| ŽGANCI | |
Objavljeno: 06 Dec 2007 21:35 |
|
|
maja |
|
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 19:11 | Prispevkov | 272 |
|
|
|
|
|
|
|
Kako se skuha ajdove žgance?
Maja |
|
|
|
|
Objavljeno: 08 Dec 2007 11:29 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Praktična kuharica
IV. izdaja
Pavla Zakonjšek
Založba "kmečka knjiga"
Ljubljana 1952
Potrebuješ 1/2L ajdove moke in mast. V 1 1/4 litra osoljenega kropa vsuj moko in kujaj 10-15 minut. Med kuhanjem napravi s kuhalnico v sredini luknjo, da se boljše prekuhajo. Če se ti zdi, da je preveč vode, je nekaj odlij. Žgance dobro zmešaj, zabeli z vrelo mastjo, pusti kraj štedilnika pokrite nekaj minut, nato jih zdrobi z vilicami in po vrhu še lahko z ocvirki zabeliš.
Ajdovi žganci so zelo dobro z mlekom, ali s kislim zeljem.
Ali pa rečeš ljubimcu, da te pelje na večerjo k .................................! |
|
|
|
|
| | |
Objavljeno: 30 Dec 2007 13:09 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Moja stara mama je skuhala najboljše koruzne žgance na svetu. Še danes se mi obesijo sline, ko se jih spomnim.
Takole na vse zgodaj, ko smo vnuki še greli posteljo je v osoljen krop zasula koruzno moko, naredila s kuhalnico luknjo v sredini in pustila vreti kakšnih dvajset minut. Nato je odlila odvečno vodo, del pa jo je shranila v skodeli.
Žgance je z vilicami zdrobila in po potrebi dolila še malo vode v kateri se je kuhala moka.
Nato je žgance vsula na vročo maščobo in jih še nekaj časa pražila, da se je spodaj naredila skorjica.
Ko smo vstali so bili žganci že na mizi, pa še skodelica hladnega mleka za vsakega.
Ne spomnim se boljšega zajtrka!
dober tek
Sine |
|
|
|
|
Objavljeno: 01 Jan 2008 19:00 |
|
|
maja |
|
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 19:11 | Prispevkov | 272 |
|
|
|
|
|
|
|
Recept drži, zdaj pa rabim kuharja.
Maja |
|
|
|
|
Objavljeno: 02 Jan 2008 10:17 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Povej leta in mere, pa se bova morda zmenila! |
|
|
|
|
Objavljeno: 02 Jan 2008 19:29 |
|
|
maja |
|
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 19:11 | Prispevkov | 272 |
|
|
|
|
|
|
|
Leta 2008 in če nimaš 185 cm v višino ter vsaj 100 kilogramov, ne prideš niti v četrtfinale!
Maja |
|
|
|
|
Objavljeno: 02 Jan 2008 19:32 |
|
|
Sine |
Administrator foruma |
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 16:45 | Prispevkov | 986 | Kraj | Domžale |
|
|
|
|
|
|
|
Sem že v finalu! |
|
|
|
|
Objavljeno: 15 Mar 2008 18:37 |
|
|
maja |
|
|
|
Pridružen/-a | 30.11. 2007, 19:11 | Prispevkov | 272 |
|
|
|
|
|
|
|
Sine je napisal/a: |
Sem že v finalu! |
Ti se pa visoko ceniš!
Maja |
|
|
|
|
Objavljeno: 13 Nov 2008 08:59 |
|
|
Aprilija |
|
|
|
Pridružen/-a | 13.11. 2008, 08:15 | Prispevkov | 3 | Kraj | Medvode |
|
|
|
|
|
|
|
Ja koruzni žganci kot jih opisuje Sine sem pa tudi jaz vedno rada jedla pa se mi kar sline pocedijo ko pomislim da jih ne znam sama narest in ne vem kdaj jih bom spet jedla |
|
_________________ Lp Polona |
|
|
|
Objavljeno: 09 Feb 2009 17:01 |
|
|
Toneto |
|
|
|
Pridružen/-a | 15.12. 2007, 20:57 | Prispevkov | 29 |
|
|
|
|
|
|
|
Aprilija je napisal/a: |
Ja koruzni žganci kot jih opisuje Sine sem pa tudi jaz vedno rada jedla pa se mi kar sline pocedijo ko pomislim da jih ne znam sama narest in ne vem kdaj jih bom spet jedla |
No, moja jih pa naredi tako, da vsi vriskamo od veselja, kadar jih dobimo na mizo, zraven pa še mal kislega zelja, otroci hočjo pa žgance brez ocvirkov, pa z mlekom jih polijo.
|
|
|
|
|
Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|