Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Glas dežele Seznam forumov




Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali???? » ŽGANCI
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo 
ŽGANCI
PrispevekObjavljeno: 06 Dec 2007 21:35 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Kako se skuha ajdove žgance?
Maja Shocked
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2007 11:29 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Praktična kuharica
IV. izdaja
Pavla Zakonjšek
Založba "kmečka knjiga"

Ljubljana 1952

Potrebuješ 1/2L ajdove moke in mast. V 1 1/4 litra osoljenega kropa vsuj moko in kujaj 10-15 minut. Med kuhanjem napravi s kuhalnico v sredini luknjo, da se boljše prekuhajo. Če se ti zdi, da je preveč vode, je nekaj odlij. Žgance dobro zmešaj, zabeli z vrelo mastjo, pusti kraj štedilnika pokrite nekaj minut, nato jih zdrobi z vilicami in po vrhu še lahko z ocvirki zabeliš.
Ajdovi žganci so zelo dobro z mlekom, ali s kislim zeljem.

Ali pa rečeš ljubimcu, da te pelje na večerjo k .................................! Rolling Eyes Wink
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PrispevekObjavljeno: 30 Dec 2007 13:09 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Moja stara mama je skuhala najboljše koruzne žgance na svetu. Še danes se mi obesijo sline, ko se jih spomnim.
Takole na vse zgodaj, ko smo vnuki še greli posteljo je v osoljen krop zasula koruzno moko, naredila s kuhalnico luknjo v sredini in pustila vreti kakšnih dvajset minut. Nato je odlila odvečno vodo, del pa jo je shranila v skodeli.
Žgance je z vilicami zdrobila in po potrebi dolila še malo vode v kateri se je kuhala moka.
Nato je žgance vsula na vročo maščobo in jih še nekaj časa pražila, da se je spodaj naredila skorjica.
Ko smo vstali so bili žganci že na mizi, pa še skodelica hladnega mleka za vsakega.
Ne spomnim se boljšega zajtrka!

dober tek
Sine
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PrispevekObjavljeno: 01 Jan 2008 19:00 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Recept drži, zdaj pa rabim kuharja.
Maja Sad
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2008 10:17 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Povej leta in mere, pa se bova morda zmenila! Cool Cool Cool Cool Cool
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2008 19:29 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Leta 2008 in če nimaš 185 cm v višino ter vsaj 100 kilogramov, ne prideš niti v četrtfinale!
Sad Sad Sad Maja Mad
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2008 19:32 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Sem že v finalu! Cool
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2008 18:37 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Sine je napisal/a:
Sem že v finalu! Cool


Ti se pa visoko ceniš!
Maja Very Happy
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2008 08:59 Odgovori s citatom
Aprilija
 
Pridružen/-a13.11. 2008, 08:15
Prispevkov3
KrajMedvode


Ja koruzni žganci kot jih opisuje Sine sem pa tudi jaz vedno rada jedla pa se mi kar sline pocedijo ko pomislim da jih ne znam sama narest in ne vem kdaj jih bom spet jedla

_________________
Lp Polona
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Aprilija Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2009 17:01 Odgovori s citatom
Toneto
 
Pridružen/-a15.12. 2007, 20:57
Prispevkov29


Aprilija je napisal/a:
Ja koruzni žganci kot jih opisuje Sine sem pa tudi jaz vedno rada jedla pa se mi kar sline pocedijo ko pomislim da jih ne znam sama narest in ne vem kdaj jih bom spet jedla


No, moja jih pa naredi tako, da vsi vriskamo od veselja, kadar jih dobimo na mizo, zraven pa še mal kislega zelja, otroci hočjo pa žgance brez ocvirkov, pa z mlekom jih polijo.
Cool
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Toneto Pošlji zasebno sporočilo
ŽGANCI
  Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Objavi novo temo  Odgovori na to temo  



Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.