Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Glas dežele Seznam forumov




Glas dežele Seznam forumov » Pri nas doma » Odziv kmetijskega ministrstva
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo 
Odziv kmetijskega ministrstva
PrispevekObjavljeno: 11 Maj 2010 17:55 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


Odziv kmetijskega ministrstva na poročilo računskega sodišča
Ljubljana, 11. 5. 2010 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se je seznanilo z revizijskim poročilom glede razvoja podeželja v RS, ki ga je danes predstavilo Računsko sodišče RS in ga bo v prihodnjih dneh tudi preučilo. Minister mag. Dejan Židan je povedal, da ugotovitve potrjujejo kakovostno in odgovorno delo v pred-pristopnem obdobju ter v letih 2004 - 2006, ko so se dejansko vzpostavljali temelji za izvajanje politike razvoja podeželja za programsko obdobje 2007 – 2013, vendar pa ministrstvo pri izvajanju programa razvoja podeželja ni bilo v celoti uspešno. Ministrstvo mora v 90-ih dneh sodišču predložiti odzivno poročilo.

Računsko sodišče je pri revidiranju zaključenih programov ugotovilo, da je ministrstvo uspešno uvedlo pravni red Evropske unije, vzpostavilo institucionalni okvir za izvajanje skupne kmetijske politike in da je za izvajanje programov razvoja podeželja SAPARD, Enotnega programskega dokumenta RS za obdobje od leta 2004 do leta 2006 in Programa razvoja podeželja 2004–2006 porabilo vsa razpoložljiva evropska sredstva. Pri tem pa je opozorilo, da celovite ocene uspešnosti zaradi pomanjkljivo opredeljenih splošnih ciljev ne more podati.


Računsko sodišče je opozorilo na pomanjkanje jasnih prioritet, potrebo po boljšem nadzoru javnih služb in uvedbo primernega informacijskega sistema za spremljanje posameznih kmetijskih gospodarstev.


Ugotovitve sodišča so v skladu z novimi usmeritvami kmetijskega ministrstva, kjer je dan poudarek tudi na dokončanje strategije razvoja slovenskega kmetijstva, povečanju učinkovitosti javnih služb v kmetijstvu in izboljšanje črpanja sredstev na 3. osi programa razvoja podeželja.

_________________
ADMIN MA VAS RAD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Odziv kmetijskega ministrstva
  Glas dežele Seznam forumov » Pri nas doma
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Objavi novo temo  Odgovori na to temo  



Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.