Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Glas dežele Seznam forumov




Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali???? » čebula za vsakdanjo rabo
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo 
čebula za vsakdanjo rabo
PrispevekObjavljeno: 10 Mar 2008 11:32 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


Čebula ima podobne zdravilne lastnosti kot česen, znižuje raven škodljivega holesterola v krvi, razmaščuje in čisti kri ter preprečuje poapnitev žil. Ja eno najboljših naravnih zdravil proti visokemu krvnemu tlaku. Seveda čim bolj svežo in surovo jo jemo bolj so telesu dostopne njene koristne snovi. Zdravilna moč čebule: varuje pred okužbami saj razkužuje nosno, ustno in žrelno votlino, krepi želodčne in črevesne sluznice, znižuje krvni tlak in količino maščob v krvi ter tako varuje pred boleznimi ožilja in krepi srce, pospešuje nastajanje krvi, izboljšuje razpoloženje in povečuje tek. Sok sveže čebule varuje tudi pred piki čebel ali os, saj ublaži oteklino. Učinkovine se ne razgrajujejo prav hitro in še v ledvicah, mehurju in sečevodu blažijo vnetja in zdravijo, skratka vsestransko in zelo koristno naravno zdravilo.
Cool Cool

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2008 09:28 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Nisem vedela, da je čebula tako uporabna. Sama jo naraje jem surovo, čerpav potem ne dišim ravno najbolj privlačno. Občasno pa tudi kakšen česen zgrizem in potem diham komu za vrat.
Maja Very Happy
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2008 08:57 Odgovori s citatom
Paco
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:09
Prispevkov197
KrajLevo od ljubljane


Njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, čebula in česen!!!! Sam pol mi vse bejbe pobegnejo! Sad Sad Sad Sad



Surprised

_________________
TOMO VINKOVIĆ FOREWER
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Paco Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2008 19:37 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


Paco ---- vidva z Majo bi glišn prav dišala** v debati ob kofetu kak povečat količino mleka. Sad Sad

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2008 21:59 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


ČEBULNA SOLATA

Potrebujemo:
5 mladih čebulic s stebli
100 g izkoščičenih zelenih oliv
1 žlica majoneze
sol
olivno olje
vinski kis

Čebulo in stebla narežemo na majhne koščke in stresemo v skledico. Prelijemo z žlico olivnega olja in pol žličke vinskega kisa ter vse skupaj premešamo.
Olive skupaj z majonezo zmeljemo v mešalniku, da dobimo gosto pasto (lahko so olive zmlete tudi bolj grobo). To dodamo k čebuli in dobro premešamo. Dodamo še par kapljic olivnega olja in ščepec soli.
Solato pustimo petnajst minut do pol ure stati v hladilniku.

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2008 22:10 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


Potrebujemo: 1/2 kg svinskega mesa za golaž, 2 čebuli, 2 lončka kisle smetane, rdeča paprika v prahu, olje, moka, jajca in mleko za palačinke, sol in poper po okusu

Na olju scvreš na drobno zrezano čebulo in na koščke zrezano meso, dodaš 1 veliko žlico rdeče paprike in priliješ toliko vode, da je meso pokrito in skuhaš do mehkega kot golaž.Soliš in popraš.
Medtem pripraviš palačinke po svojem receptu.
Ko je golaž skuhan, posebej zmelješ samo meso in pol žličke kisle smetane. S tem nadevom polniš palačinke, jih zložiš na 4 dele in jih položiš v ognjevarno posodo. Posebej zmiksaš omako od golaža, jo segreješ in dodaš podmet ( 2 žlički moke in vodo ) ter eno celo kislo smetano. S to omako preliješ palačinke in jih za trenutek segreješ v pečici.

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2008 05:37 Odgovori s citatom
Paco
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:09
Prispevkov197
KrajLevo od ljubljane


Deželan je napisal/a:
Paco ---- vidva z Majo bi glišn prav dišala** v debati ob kofetu kak povečat količino mleka. Sad Sad


Heh, bi se dalo zmenit. Ravno sem študiral, da bi kravam pokladal viške čebule in česna, pa se bojim, da jih bik niti pogledal ne bi več. Ampak debata bolje teče ob Surprised ali modri frankinji.

Surprised

_________________
TOMO VINKOVIĆ FOREWER
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Paco Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2008 18:35 Odgovori s citatom
maja
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 19:11
Prispevkov272


Paco je napisal/a:
Deželan je napisal/a:
Paco ---- vidva z Majo bi glišn prav dišala** v debati ob kofetu kak povečat količino mleka. Sad Sad


Heh, bi se dalo zmenit. Ravno sem študiral, da bi kravam pokladal viške čebule in česna, pa se bojim, da jih bik niti pogledal ne bi več. Ampak debata bolje teče ob Surprised ali modri frankinji.

Surprised


Nikar ne pokladaj čebule kravam, bo dišalo po čebulnem mleku!
Maja Very Happy Smile
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
Riž s čebulo in česnom
PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2008 21:22 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


Sestavine:
olje
1 čebula (manjša)
3 - 4 stroki česna
riž (cca. 2 skodelici)
goveja kocka
sol

Postopek:
Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen (česen dodamo malo kasneje kot čebulo, da se nam ne zažge), potem dodamo surov riž in zalijemo z vodo. Ko je riž kuhan, dodamo še kocko in solimo - lahko tudi druge začimbe po vašem okusu.
Cool Cool

za znebitev vonja po čebuli zaleže zvečenje svežega petršilja en mal Laughing

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2008 05:46 Odgovori s citatom
Sine
Administrator foruma
 
Pridružen/-a30.11. 2007, 16:45
Prispevkov986
KrajDomžale


To bi znalo biti dobro. Bom poizkusil. Mad

_________________
ADMIN MA VAS RAD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Sine Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Re: Riž s čebulo in česnom
PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2008 06:43 Odgovori s citatom
SEBE
 
Pridružen/-a03.01. 2008, 18:54
Prispevkov123


Deželan je napisal/a:
Sestavine:
olje
1 čebula (manjša)
3 - 4 stroki česna
riž (cca. 2 skodelici)
goveja kocka
sol

Postopek:
Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen (česen dodamo malo kasneje kot čebulo, da se nam ne zažge), potem dodamo surov riž in zalijemo z vodo. Ko je riž kuhan, dodamo še kocko in solimo - lahko tudi druge začimbe po vašem okusu.
Cool Cool

za znebitev vonja po čebuli zaleže zvečenje svežega petršilja en mal Laughing


Nisem še poskusila tega recepta, pa me vseeno zanima, če ga kdo je in kakšen je bil rezultat?
Sebe
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom SEBE Pošlji zasebno sporočilo
PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2008 19:37 Odgovori s citatom
Deželan
 
Pridružen/-a06.01. 2008, 15:58
Prispevkov202
KrajSlovenija


BELOKRANJSKO CVRTJE


60 dag mletega mesa
1 žemlja � kruh
2 žlici olja
2 žlici sesekljane čebule
1 jajce
sol
poper
zelen peteršilj

Za paniranje:
moka
jajce
drobtine
maščoba za cvrtje

Priprava:

Meso (goveje ali svinjsko) zmeljemo, prav tako v mleku namočeno žemljo. Meso zabelimo s prepraženo čebulo, dodamo druge sestavine ter z roko premešamo. Oblikujemo manjše zrezke, jih povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter v vročen olju ocvremo. Zrezke pobiramo na cedilo in na toplem hranimo do kosila.
K zrezkom ponudimo sočno krompirjevo solato.

Pa dober tek!!! Cool Cool Cool

_________________
Izgube določajo dobiček,
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Deželan Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
čebula za vsakdanjo rabo
  Glas dežele Seznam forumov » Njamiiiii.. kaj bomo danes dobrega skuhali????
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Objavi novo temo  Odgovori na to temo  



Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.